Γλυκές παιδικές αλχημείες από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο – Ντόνατς με μπισκοτόκρεμα HiPP και ζάχαρη

Ντονατς με μπισκοτόκρεμα HiPP και ζάχαρη

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα μπισκοτόκρεμα HiPP
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη για το σερβίρισμα
Αλεύρι για αλεύρωμα.

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, την μπισκοτόκρεμα, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη τη βανίλια και στο τέλος λίγο – λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματίσει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά, με αλευρωμένα χέρια, παίρνουμε μπαλάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια όσο το μικρό μας δάχτυλο. Ενώνουμε τις άκρες τους, πιέζοντας ελαφρά.
Τα αφήνουμε να μείνουν πάλι για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν, πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα-λίγα τα ντόνατς.
Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε από τη φωτιά, τοποθετώντας τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε με ζάχαρη.