Γλυκές παιδικές αλχημείες από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο – ΚΕΪΚ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ HIPPO ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ HIPPO ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι
250 γρ. παιδικά μπισκότα Hipp τριμμένα
250 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ταχίνι
220 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα σταφίδες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλέυρι κοσκινισμένο, τα παιδικά μπισκότα , το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σρ στρογγυλό ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι.
Ψήνουμε το κείκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.