Γλυκές παιδικές αλχημείες από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο – Cheesecake σοκολάτα με παιδικά μπισκότα μήλο
Cheesecake σοκολάτα με παιδικά μπισκότα μήλο
Υλικά
Για τη βάση:
1 πακέτο παιδικά μπισκότα Hipp με μήλο
150 γρ. βούτηρο
1 κ.σ. πραλίνα
Για την κρέμα:
450 γρ. τυρί κρέμα
2 κούπες πραλίνα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¼ της κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε τα δύο υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνα και χτυπάμε ξανά το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.